JJsMUM's daily Korean kids meal diary (JJs 식단일기:키즈식단) : 6월 17일 2021년
<Lunch>
오늘점심은 집에서 혼자 만들어 먹었는데
그맛이 너무 괜찮아서 우리 JJs가족여러분에게도 보여드리려 사진으로 찍어놨어요.
I made lunch alone at home today.
The taste was so good that I took a picture to show it to JJs's family.
오늘 점심은 너무나 더운탓에 시원한 국수를 만들어 먹었어요.
얼음을 넣어 더욱 시원해진 멸치국수.
Today's lunch was so hot that I made cold noodles.
Anchovy noodles are cooler with ice.
국수는 제가 좋아하는 언니가 선물로 준 국수예요.
노란색이 옥수수를 넣어서 색깔을 낸거예요.
멸치를 끓여서 진하게 우려낸 멸치육수.
육수위에 삶은 국수를 넣고서
그위에 양념장을 올렸어요
양념장의 레시피는 간단해요
청양고추 2개를 썰어 넣었구요,
간마늘 1/2큰술 넣었어요.
그리고 고춧가루 1큰술, 참기름 1큰술, 깨소금 1큰술
설탕 1/3큰술, 간장 1/3컵 넣었어요.
그리고 큰 수저로 한숟가락 떡하니 올려놓은거예요.
Noodles are a gift from my sister I like noodles.
Yellow color and add the corn went on to get it.
Anchovy stock that was brewed by strong the anchovies.
Add noodles and life on the stock.
I'm on the marinade over.
It's the recipe for a simple marinade.
, spicy peppers, sliced that he put, the two.
Add 2 tablespoons. / 1 ganmaneul
And, sesame oil 1 tablespoon chili powder 1 tablespoon sesame salt 1 tablespoon wine.
1/3 tablespoons of sugar, 1/3 cup soy sauce.
And put it on a large spoon.
반찬은 간단했어요.
국수에 김치만한것이 없고
제가 좋아하는 고추 장아찌를 함께 먹었네요.
The side dishes were simple.
There's nothing like kimchi in noodles.
You ate red pepper pickles that I like together.
오늘의 간단한 점심이였어요.
Anchovy noodles that taste better with pickled peppers.
It was a simple lunch today.
<Dinner>
오늘 저녁은 간단한 저녁.
항상 먹듯, 고기를 구워서 먹었어요.
A simple dinner tonight.
As always, I grilled meat and ate it.
저는 솜씨가 없나봐요 ㅋㅋㅋ
잡곡밥이 다이어트에도 좋고 건강에도 좋은데,
항상 이야기 드리듯이 저희 아이들의 밥 편식을 없애는 하나의 방법.
어느식당을 가나, 어디를 가나
잡곡밥을 먹을 줄 알면 밥때문에 걱정은 없더라구요.
흰쌀밥만 먹는 아가들은 잡곡밥나오는 식당에서 밥 못먹잖아요.
그런 의미예요.
Rice is always mixed grain rice.
Multigrain rice is good for diet and health.
As I always say, it's a way to get rid of our kids' picky eating.
Every restaurant, everywhere.
If you know how to eat mixed grain rice, you don't have to worry about it.
Babies who only eat white rice can't eat at a restaurant where mixed grain rice is served.
That's what it means.
돼지고기 항정살을 구웠는데, 양파를 함께 구워냈어요.
고기와 양파를 소금과 후추간을 해서 구웠죠.
양파 특유의 향과 소금후추간에 너무 맛있는 고기구이가 되요.
Today's main dish.
I grilled pork pork, and I grilled onions together.
I grilled the meat and onions with salt and pepper.
The unique scent of onions and salt pepper make it a delicious grilled meat.
Let's look at the side dishes.
익은 김치일수록 더 맛있잖아요.
Kimchi cannot be left out of meat.
The ripened kimchi tastes better.
새콤달콤이 아니라 약간 짭쪼롬한 무생채예요.
거기에 아이들 키크는데 도움이 되는 멸치볶음.
It's radish salad.
It's not sweet and sour. It's a bit salty.
Stir-fried anchovies to help children grow taller.
항상 제가 준비하는 반찬들이죠.
오늘도 열심히 맛있게 먹어준 우리 JJs
너무나 사랑해~
And it's stir-fried mini saesong, seasoned bean sprouts, and seasoned spinach.
These are the side dishes that I always prepare.
JJs, who worked hard to eat today's meal.
I love you so much.
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