1.11.2021(January 11st 2021) JJsMUM's daily Korean kids meal diary everyday (JJs 식단일기:키즈식단) : 1월11일 2021년

 

JJsMUM의 키즈 식단/밥상 (JJsMUM's Kids' Table/Dining)

2021년 1월 11일(January 11st 2021)

요금 한국에는 수비드가 유행이예요.
수비드는 고기를 밀봉하여 저온에 오랜시간 익혀서 먹는방식으로,
스테이크의 경우는 육즙을 머금은채 속까지 안전하게 익혀서 먹을 수 있고,
먹기전에 달구어진 팬에 2~3분 구워주면서 겉은 바삭하게 속은 촉촉하게 스테이크를 즐길 수 있어요.
-------------------------------
In Korea, 'Subid' is in fashion.
'Subid' is a method of sealing meat and cooking it at low temperatures for a long time.
In case of steak, you can eat it safely with the juice inside.
You can bake it in a heated pan for 2 to 3 minutes before you eat it, and enjoy the steak crispy on the outside and moist on the inside.
-------------------------------

在韓國,流行"subid"。
"subid"是長時間在低溫下封肉和烹調的一種方法。
如果是牛排,裏面有果汁就可以安全地吃。
在熱鍋裏烤兩到三分鐘,吃前可以先吃,外面包片酥脆,內麪包溼潤。
-------------------------------

韓国では'Subid'が流行っている。
「サビド」は肉を密閉し,低温で長時間調理する方法です。
ステーキの場合は中のジュースと一緒に安全に食べることができます。
温めた鍋で2~3分焼いて食べることができ,外側はサクサク,内側はしっとりしたステーキを楽しむことができる。

수비드 영상으로 확인하기


이렇게 만든 수비드가 오늘 밥상의 주인공이예요.
저희 아들들이 워낙 고기를 좋아하다보니 안전하게 맛있게 고기를 요리하고 싶은 엄마의 욕심이예요.
-------------------------------
Subid is the star of today's meal.
My sons like meat so much that I wants to cook it safely and deliciously.
-------------------------------

Subid是今天飯的明星。
兒子們非常喜歡吃肉,所以我想安全,美味地烹調。
-------------------------------

サブイドは今日の食事の主役です。
私の息子たちは肉が大好きなので、私は肉を安全に美味しく調理したいです。

Table



이쁜이들아~밥먹자.
오늘의 반찬은 스테이크기때문에 반찬은 굉장히 간단하게 준비했어요.
-------------------------------

My sweeties~ Let's have a meal.
Today's main dish is steak, so I prepared a very simple side dish.
-------------------------------

我的兒子們~我們一起吃飯吧。
今天的主菜是牛排,所以我準備了非常簡單的副食。
-------------------------------

息子たち~ 食事をしましょう
今日のメイン料理はステーキなので、私はとても簡単なおかずを用意しました




수비드로 익혀서 올리브유를 두른 팬위에서 구워낸 스테이크예요.
스테이크에서 나오는 기름에 구워낸 그린빈과 버섯, 그리고 마늘이예요.
-------------------------------
It's a steak cooked on top of an olive oil pan.
It's green bean, mushroom, and garlic baked in oil from steak.
-------------------------------

這是用subid烤熟後,用橄欖油在平底鍋裏烤出來的牛排。
這是用牛排油烤出來的綠豆和蘑菇,還有大蒜。
-------------------------------

守備手で焼いてオリーブ油で焼いたステーキです。
ステーキの油で焼いたグリーンビンとキノコ、そしてニンニクです。


스테이크만으로도 한그릇 뚝딱하는 각이지만,
반찬이 없으면 서운하니까~
반찬 등장!!!
-------------------------------

Only the steak, you can empt a bowl of rice.
It's diappointed if there's no side dish.
Side dishes appear!!!
-------------------------------

只有牛排,你才能喝光一碗米飯。
如果沒有副食的話,就分叉了。
餐具出現了!
-------------------------------

ステーキだけ ご飯を空にできます
おかずがないと困ります。
おかず登場!!!



콩나물 무침과 시금치무침
-------------------------------
seasoned bean sprouts and seasoned spinach
-------------------------------
涼拌豆芽和拌菠菜
-------------------------------
もやし和えとほうれん草和え


미니 새송이 버섯볶음과 멸치 볶음
-------------------------------
Stir-fried mini mushroom and anchovies
-------------------------------
迷你杏鮑菇炒鯷魚
-------------------------------
ミニエリンギ炒めといわし炒め
    

마지막으로 김치 되겠어요.

오늘도 열심히 맛있게 먹어준 우리 예쁜이들
고맙고 사랑해~~~
-------------------------------
Lastly, kimchi.

My sons who ate deliciously today as well.
Thank you and I love you~~~
-------------------------------

最後是泡菜。

今天也吃得津津有味地兒子們
謝謝你,我愛你~~~
-------------------------------

最後にキムチです。

今日も美味しく食べた息子達。
ありがとう、愛してるよ~~~



댓글

Famous Posting

집밥 이야기 - 2022년 6월 9일 JJsMUM's daily Korean kids meal diary 饮食日记 食事日記

JJsMUM's daily Korean kids meal diary (JJs 식단일기:키즈식단) : 6월 17일 2021년

24.12.2020 JJsMUM's daily Korean kids meal diary everyday (JJs 식단일기) : 12월24일 2020년