20.12.2020 JJsMUM's daily Korean kids meal diary everyday (JJs 식단일기) : 12월20일 2020년
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한국은 추운 겨울이예요. 며칠전부터 갑자기 추워진데다 눈까지 내려 녹은 밖을 보며 주말 아침을 차려봤어요. 이곳은 JJsMUM의 밥상 차림 블로그구요. 우리 JJs의 밥상과 JJsDAD를 위한 #밥상차림 을 기록해보려해요.
It is cold winter in Korea. A few days ago, it suddenly got cold and snow fell, so I looked outside and prepared a weekend breakfast. This is JJsMUM's table blog. I'm going to record the table for JJs and the table for JJsDAD.
흔한 JJs의 밥상차림이예요. JJs가 남자아이들이다보니, 아침에 고기를 빼고 이야기 할 수가 없더라구요. 오늘은 JJs의 사촌 쌍둥이들과 함께 하는 아침이라 단촐하지만 고기는 듬뿍 들어간 밥상을 보여드리께요.
It's a common meal for JJs. JJs are boys, so I couldn't talk without meat in the morning. Today is the morning with JJs' cousins(Two boys), so I'll show you a simple but meaty meal.
역시 한국사람들은 밥힘이예요. 방금 김이 빠진 압력솥에서 밥을 휘휘 저어서 한그릇 한그릇 정성스럽게 담아내요.
As expected, Koreans eat rice. Stir in the rice from the steam-free pressure cooker and carefully put in a bowl.
그리고 여러가지 육수팩으로 낸 육수와 한우와 홍합이 잔뜩 들어간 미역국을 끓였어요. 한국아이들치고 미역국 싫어하는 아이들은 없을거예요. 더더욱이 홍합이 들어가서 시원한 맛이 한층 업그레이드 되었어요.
And I made a lot of broth and seaweed soup with Korean beef and mussels. There will be no children who hate seaweed soup for Korean children. Furthermore, mussels have been added, so the cool taste has been upgraded.
그리고 한국인들 밥상에서 빠지지 않는 세가지 반찬이 있다면, 아마 그것은 콩나물과 시금치, 그리고 김치일거예요.
And if there are three side dishes that Koreans don't miss, they are probably bean sprouts, spinach, and kimchi.
I think Pohang spinach is the end now. Vitamin spinach that you should eat hard until you can. Where does Popeye's power come from? Of course~ Spinach
그리고 콩나물이예요. 콩나물 무침을 할때 참치액젓을 살짝 넣으면 감칠맛이 확 돌아서 훨씬 업그레이드 되는 느낌을 느끼실거예요.
And it's bean sprouts. If you add a little tuna sauce when you season bean sprouts, it will make you feel much better.
한국인들에게 김치를 빼고 이야기 하기 힘들거예요. 저희 JJs는 막 담근 김치보다 담근지 오래되서 약간 신김치를 더 좋아해요. 입에 먹기 쉽게 이쁘게 잘라서 담아뒀어요.
It will be hard to talk to Koreans without kimchi. JJs likes sour kimchi more because it's been a long time since they made it. I cut them into pretty pieces and put them in my mouth.
일요일아침 빠뜨릴 수 없는 반찬 중 하나가 바로 이 계란 후라이일 거예요. 안먹을땐 남아 도는데 먹기 시작하면 혼자서 두세개 먹는건 뚝딱. 그래서 일요일 아침에는 항상 쌓을정도로 계란후라이를 해서 올려놔요.
One of the side dishes I can't miss on Sunday morning is this fried egg. When kids start to eat, they may eat two or three by yourself. So I always put fried eggs on every Sunday morning.
마지막으로 어제 맛있는 고기집에서 산 한우고기 한아름을 올려놨어요. 채끝등심부위인데 한국인들은 살코기만 있는것이 아닌 기름이 중간중간 끼여있는 고기를 좋아해요. 이름하여 마블링이 있는 고기. 비계부위가 껴있는 모양이 마블링 모양이라고 해서 마블링이라고 하죠. 그런고기일수록 입안에서 잘 녹는다 하여 좋아하는.
Lastly, I put a lot of Korean beef that I bought at a delicious meat restaurant yesterday. It's sirloin, but Koreans like meat with oil in it, not just meat. meat with marbling(It's called marbling because it's shaped like a marbling.) Most Korean like meat with Marbling because it melts in my mouth because of fat.
한덩어리를 떡하니 올려서 지글지글 굽기 시작했어요. 저희 쌍둥이 아빠, 제부가 얼마나 고기를 잘굽는지 몰라요. 모든 음식이 그의 손에 닿기만해도 맛이 바뀌는듯해요.
I started to sizzle a piece of meat on top. You cannot imagine how well my twin dad and uncle grill meat. Everything seems to change when he touches it.
Grill meat by cutting each piece. Put the grilled meat on the warmer and eat it. If the meat gets cold, it doesn't taste good.
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