1.1.2021 JJsMUM's daily Korean kids meal diary everyday (JJs 식단일기:키즈식단) : 1월1일 2021년

 

JJsMUM의 키즈 식단/밥상 (JJsMUM's Kids' Table/Dining)

2021년 1월 1일(January 1st, 2021)

2021년 새해가 밝았어요~
새해 복 많이 받으셔요~
오늘 Youtube 동영상은 떡국 끓이는 동영상이 올라갈테구요.
오늘아침 먹은 밥상 소개해 드릴께요.

한국에서는 1월1일 새해에 떡국을 먹는 풍습이 있어요.
잘라진 소고기를 볶아서 육수를 낸뒤, 혹은 멸치와 다시다로 육수를 낸뒤.
그 육수에 떡국떡을 넣고 고명을 얹어서 먹는 풍습이예요.
떡국 한그릇을 다 먹어야 한살을 먹는다는 옛 어르신들의 말씀에
기를쓰고 먹었던 어린시절의 기억이 나네요.

새해에 새해 음식먹고 우리모두 2021년에는 대박이 나자구요
새해 복 많이 받으세요~

2021 New Year has come!
Happy New Year!
Today's YouTube video will be uploaded to make rice cake soup.
Let me introduce you to the table we had this morning.

In Korea, there is a custom of eating rice cake soup on New Year's Day on January 1st. Stir-fry the cut beef and make broth, or make broth with anchovies and kelp.
It is a custom to put rice cake soup and garnish in the broth.
I remember my childhood when I was young. Old elders told me that I have to finish a bowl of rice cake soup to get one year older.

Let's eat New Year's food and let's all hit the jackpot in 2021.
Happy New Year~

2021年新年到了~
新年快樂~
今天Youtube的視頻會上傳做年糕湯的視頻。
給你們介紹今天早上吃的飯桌。

韓國有1月1日新年吃年糕湯的習俗。
把切好的牛肉炒一下,然後煮出湯汁,或者用鯷魚和海帶熬出湯汁。
在肉湯裏放入年糕湯年糕,再放上配菜吃。
以前老人們說年糕湯要吃完才能長一歲,
想起了小時候拼命吃的記憶。

新年吃新年食物,我們都在2021年大發吧。
新年快樂~


따뜻한 떡국을 먹은 오늘 아침 상 함께 보실께요.
요리는 저희 친정어머님께서 해서 보내주셨어요.
엄마~사랑해~
사진도 엄마가 찍어보내주신 사진을 이용.

Let's take a look at this morning's table for having a warm rice cake soup.
My mother cooked the food and sent it to me.
Mom, I love you.
I use the picture that my mom took and sent me.

今天早上吃了熱乎乎的年糕湯,讓我們一起看一看吧。
料理是我們孃家媽媽做的。
媽媽~我愛你~
照片也用媽媽給我拍的照片。


바로 이게 떡국이예요.

This is rice cake soup.

這就是年糕湯。


걸쭉하게 끓인 떡국에 고명이라고 해서 약한불에 후라이한 게란을 채썰고, 김을 채썰어 살짝 위에 얹어요.


In the thick rice cake soup, cut the fried egg over low heat and put the seaweed on top.

在煮得稠稠的年糕湯裏,用小火將煎好的雞蛋切成絲,將紫菜切碎後放在上面。



 그위에 김치나 알타리김치를 얹어서 먹으면 그맛은 더 진해지고 속이 시원해지죠.

If you put Kimchi or Altari Kimchi on top of it, the taste becomes stronger and refreshing.

在上面放泡菜或蛋撻泡菜的話,味道會變得更濃,胃也會變得舒暢。


반찬이예요.
총 6가지 반찬을 보내주셨어요.

Side dish.
She sent a total of six side dishes

是菜。
媽媽一共給我送了6種菜





제가 우리 엄마 딸이라 항상 이렇게 반찬 4개는 기본이라고 생각하더라구요.
콩나물무침, 시금치무침, 김치류 두가지.

I'm my mom's daughter, so she always thinks that 4 side dishes are basic.
Seasoned bean sprouts, seasoned spinach, and two kind of kimchi.

因爲我是我媽媽的女兒,所以總是覺得這4個菜是最基本的。
涼拌豆芽,拌菠菜,泡菜兩種。


그리고 먹다가 심심할까봐 시원한 동치미에

Dongchimi kimchi while eating it.

東七味泡菜邊吃邊吃。


저희 식구 모두가 좋아하는 잡채까지
다들 모여서 함께였으면 너무 행복했겠지만
조금만 더 참으면 우리 더일찍 볼수 있으니
엄마 음식으로 엄마를 느끼는 새해맞이 밥상이였어요.

모두들 새해복 많이 받으세요~~~
Happy new year~~~

And the japchae that everyone in my family likes.
I would have been so happy if we were all together.
If you hang in there a little longer, we'll see each other earlier.
It was a New Year's dinner table where I felt my mom's food.

Happy New Year, everyone.~~~
Happy new year~~~

還有我們全家都喜歡的什錦菜
如果大家聚在一起的話 應該會很幸福
再忍一忍,我們就能更早地見面了。
用媽媽做的食物感受媽媽的新年飯桌。

祝大家新年快樂~~~
Happy new year~~~


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